mezcal

Milyen a Mezcal íze és miként kell inni?

A világos szalmaszínű ital, a földes és gyümölcsös ízektől kezdve, az intenzív növényi aromákig, sokféle ízvilágot mutathat. A Mezcal legalább kétszer kerül lepárlásra és az alkoholtartalma 36-55% között változik. Ezt az italt sokan a füstös ízzel azonosítják.

Ez érthető, hiszen az agávé pörkölésével készül. A Mezcalt hagyományosan egy „jicara” elnevezésű agyag pohárban szolgálják fel. Természetesen ezt a tálszerű tárgyat pohárral is lehet helyettesíteni. Az italt a tequilához hasonló módon isszák, sóval és naranccsal.


Ahhoz, hogy jó íze legyen, hosszú ideig, akár 10 évig is kell tárolni. Ezért tartják jobbnak a tequilánál, aminek előállítása gyorsabb és kevésbé intenzív. A Mezcal ideális szeszesital azoknak, akik valami újat és a tequilától különbözőt szeretnének kipróbálni.

Intenzívebb és jobb az íze, ezért, ha valaki nem szereti az erős szeszesitalokat, akkor narancslével vagy más édes itallal kombinálhatja. Ha Ön a mexikói szeszesitalok rajongója, akkor minden bizonnyal a Mezcal is elnyeri majd a tetszését.