Átestél már a koronavírus fertőzésen? Derüljön ki!

Még mindig javában dúl a koronavírus, előzetes információk szerint rendkívüli mértékben kering világszerte, és sajnálatos módon a jövőben még tovább mutálódhat. Pontosan ezért fontos továbbra is a nyomon követés tematikája. Sokan kíváncsiak arra, hogy átestek-e már ezen a fertőzésen. Vajon milyen vizsgálatokat kell elvégeznünk, hogy kiderítsük, átestünk-e már tünetmentesen a COVID-19 fertőzésen? Ennek járunk utána!

Először is meg kell határoznunk a szervezetünk által a fertőzésekkel szemben szekretált antitestek szintjét, azaz SARS-CoV-2 esetén IgM IgG ellenanyag tesztet kell végeznünk.

Korai IgM ellenanyag

Az IgM (korai ellenanyag) reprezentálja az éppen aktuális, friss fertőzés relevanciáját amennyiben nem kaptunk védőoltást. Az IgM pozitív eredmény és a korai ellenanyagok jelenléte azt mutatja, hogy még mindig a koronavírus hatása alatt állunk amennyiben nem kaptunk COVID-19 elleni vakcinát. Amennyiben már megkaptuk a koronavírus elleni védőoltást, az IgM ellenanyagok megjelenése a védőoltás hatására is történhet. Ilyen esetben nem az aktuális fertőzésre utal, hanem arra, hogy az oltás hatására az ellenanyag termelődés megkezdődött a szervezetünkben.

Késői IgG ellenanyag

Az IgG osztályban végzett vizsgálat esetén az úgynevezett idővel kialakuló késői antitestek jelenlétét lehet kimutatni, ez szemlélteti a múltbeli, már gyógyult megbetegedés tényét. Ezek az antitestek egy ideig a szervezetünkben maradnak, és szépen lassan tűnnek el. Az antitestek szintje azonban átélt koronavírus esetén is egyénenként eltérő lehet. Nem mindegyikünknek van ideális immunrendszere, és nem minden szervezet reagál a kórokozók elleni küzdelemre, és az antitestek szintje sem mindig termelődik viszonylag magas szinten.

Ne feledjük azt se, hogy vannak, akiknek veleszületett vagy szerzett immunitási zavarai vannak. Az antitestek szekréciója ilyen esetben is rendhagyó lehet. Emlékeznünk kell arra is, hogy egyes betegek immunszuppresszív hatású, azaz szervezetünk fertőzésekre adott válaszát gyengítő gyógyszereket szednek, így az antitestek szintje ekkor is más lesz, mint egy standard csoportban.

Azt is tudnunk kell, hogy egy átélt COVID-19 megbetegedés nem ad tartós immunitást. Sajnos jelenleg még mindig nincs olyan tudományos adat, amely meghatározná, hogy az antitestek milyen szintje véd a COVID-19 újrafertőződése ellen. A koronavírus ellenanyag teszt segítségével kiderül, hogy átestél-e már a koronavírus fertőzésen, és a Carbon Medical webáruházban 1 napos átfutási idővel, rendkívül kedvező áron hozzá is juthatsz a megrendelt termékhez!