Kertrendezés: a fű és a sövény nyírása

A kert építését követően nem szabad megállni és fellélegezni, hogy mostantól minden szép és jó lesz, hiszen gondolni kell annak az ápolására is annak érdekében, hogy évekig ki lehessen használni minden báját. A kertrendezés bizony azon állandó kertfenntartási munkálatokat jelenti, amiket rövid rendszerességgel ismételni kell azért, hogy a zöld terület növényzete egészséges és csodálatos maradjon.

Az egyik legfontosabb teendő, amit nem lehet megkerülni és lehetetlen elfelejteni, az a fűnyírás. Érdemes ezt heti egyszer elvégezni. Az összefüggő, csodásan zöld pázsit az egyik legszebb látványt nyújtó eleme az élő kertnek. A kertrendezés egyik legidőigényesebb része ez még akkor is, ha valaki a gyepszőnyeget választotta és a locsolóendszer végzi az öntözést.

Nagyon fontos, hogy a nyírást a megfelelő fűnyírógéppel végezze a tulaj. Az igazán szép gyep heti rendszerességű nyírást igényel, borotvaéles pengéjű fűnyírógéppel. De nem lehet megfeledkezni a sövényről és annak gondozásáról sem. Szerencsére erre sok helyen elég évente párszor, maximum havonta egyszer sort keríteni.

A nyírt sövény nem foglal el nagy helyet a kert területéből, kiegészíti, sőt, helyettesítheti is az épített kerítést, így funkcionálisan is alkalmazható. Nem szabad elfelejteni a kertrendezés során, hogy a sövény szerepe sokkal több egy sima funkciónál, ugyanis a jól megválasztott sövény típusok, és azok gondos alakítása növeli a kert szépségét.

Öntöző webshop: pázsit vagy fűmag?

Sokan teszik fel maguknak a kérdést a kert építése előtt, hogy fűmagra vagy épp pázsitra essen a választás. Nem szabad ekkor elhamarkodottan dönteni és megannyi öntöző webshop csapata is tisztában van ezzel. Annyi azonban biztos, hogy nem igazán lehet olyan személyt találni, aki aztán megbánta, hogy a pázsit mellett voksolt.

De a füvesítés során persze sok szakember csinált már fűmagvetéssel is olyan gyepet, hogy csodájára jártak az emberek. Ha valaki mégiscsak a magvetés mellett dönt és az öntöző webshop termékei közül ezt választja, megnyugodhat, ugyanis így is elérhető a csodaszép pázsit. Azonban arra számítani kell, hogy ez sok időt jelent és szükséges a szakmai gondozás is.