Milyen előnyökkel rendelkezik egy naperőmű?

A megújuló energiára egyre nagyobb az igény, így nem meglepő, ha minden területen előtérbe kerül. Az egyik legnépszerűbb ilyen energia a Napból származó sugarak, így alkotva meg a naperőmű fogalmát. A napelemekből álló erőmű elektromos energiát képes termelni, amit aztán bármilyen területen fel lehet használni. A napkollektor ingyenesen működtethető, így a beszerelése igazi befektetésnek tekinthető, ami hamar megtérül.


Milyen alkalmazási előnyökkel bír egy naperőmű?


Erősíti a gazdaságot, így képes egyre nagyobb területen érvényesülni. Tévhitnek számít, hogy a naperőmű borús időben nem termel energiát, hiszen akkor is érkeznek sugarak a Földre, ha éppen felhős az ég. Rendkívül környezetkímélő megoldásnak számít és ma már egyre több gyár, cég dönt az ilyen típusú energiatermelés mellett. Természetesen a hátrányokról is érdemes beszélni, hiszen a napfény intenzitása jelentősen befolyásolja a naperőmű hatékonyságát.


Utcai világítás napelemekkel


Ma már nem tűnik lehetetlennek a közvilágítást napelemek segítségével megoldani. Egy modern, fotovoltaikus energia előállítására alkalmas napelemes kandeláber engedély nélkül üzemeltethető, beszerzési költsége pedig hosszútávon megtérül a település számára. Formavilága igény szerint választható, hiszen ma már többféle modell között lehet válogatni. A LED-es lámpafej nem bocsájt ki káros sugarakat, így védi a környéken lévő rovarokat és a lakók szemeit. Nem vibrál és teljes mértékben UV kibocsátás-mentesen üzemel. A magyar fejlesztésű napelemes kandeláber akkumulátorral rendelkezik. Ha sötétedik, akkor automatikusan bekapcsol. Igény szerint mozgásérzékelővel is ellátható. Nem kell rákötni semmiféle hálózati energiaegységre. Működtetése nem igényel plusz kiadásokat, így teljes mértékben megéri a kiépítése mellett dönteni. A lámpaoszlop védi a környezetet, hiszen energiáját teljes mértékben a napsugarakból nyeri. Nem is gondolnánk, de egy egyszeri feltöltéssel akár 165 napfénymentes órán át tud működni. Élettartama meghaladja az 50 ezer üzemi órát.