Milyen előnyökkel rendelkezik egy naperőmű?

A modern civilizáció létezése nem képzelhető el elektromosság nélkül. Az áramot az emberi tevékenység minden területén használják. Természetesen voltak idők, amikor még nem találták fel az elektromosságot, így jelentősen korlátozottak voltak az akkori ember lehetőségei. Ma, az energiaellátás minimális időre történő megszűnése is, akár az emberi tevékenység teljes megbénulásához vezet.

Na és mit szóljunk a távoli régiókról, ahová még nem jutottak el a villanyvezetékek? Ez indokolja a tudósok számos és régóta tartó kísérletét arra, hogy a Nap ingyenes energiáját felhasználják az áramtermeléshez. Napjainkban a napfényt elektromos árammá alakító eszközök egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak és a központi áramellátás kiváló alternatívájaként szolgálnak.

Teret hódítanak a naperőművek

Vannak egész városok, ahol teljes mértékben napenergia átalakítással fedezik a villamosenergia szükségletüket. A napenergiával működő világító berendezéseket gyakran használják a vidéki házakban. Ezt a fajta világítást autópályákon, városi utcákon és más, az áramellátás szempontjából nehezen megközelíthető helyeken is használják.

A megújuló energiára egyre nagyobb az igény, így nem meglepő, ha minden területen előtérbe kerül. Az egyik legnépszerűbb ilyen energia a Napból származó sugarak, így alkotva meg a naperőmű fogalmát. A napelemekből álló erőmű elektromos energiát képes termelni, amit aztán bármilyen területen fel lehet használni. A napkollektor ingyenesen működtethető, így a beszerelése igazi befektetésnek tekinthető, ami hamar megtérül.

Milyen alkalmazási előnyökkel bír egy naperőmű?

Erősíti a gazdaságot, így képes egyre nagyobb területen érvényesülni. Tévhitnek számít, hogy a naperőmű borús időben nem termel energiát, hiszen akkor is érkeznek sugarak a Földre, ha éppen felhős az ég. Rendkívül környezetkímélő megoldásnak számít és ma már egyre több gyár, cég dönt az ilyen típusú energiatermelés mellett. Természetesen a hátrányokról is érdemes beszélni, hiszen a napfény intenzitása jelentősen befolyásolja a naperőmű hatékonyságát.

Az egyedi igényekre szabott naperőművel a felhasználó fenntartható és az energiaszolgáltatójától függetlenebb jövőt érhet el. Az AM TECHNIK Kft. a megbízóval együttműködve olyan naperőművet tervez, ami tökéletesen a megrendelőre és annak igényeire van szabva. Az ipari és kereskedelmi szektorban történő használatra tervezett naperőművek szakértőjeként, a cég a gondos tervezés és a kulcsrakész kivitelezés híve.

Az ügyfél érdekében biztosítja a naperőmű zökkenőmentes beüzemelését és átadását anélkül, hogy megzavarná a mindennapi alaptevékenységeket. Ha személyes és mindenre kiterjedő szolgáltatást szeretne, keresse bátran őket!

Segítség a város éjszakai megvilágításában

Amikor az éjszakai városról beszélünk, akkor az utcai lámpák a kép szerves részét képezik. Az elmúlt években a zöld környezetvédelem koncepciója egyre népszerűbbé vált a lakosság körében, és a napelemes közvilágítás nagy figyelmet kapott. Annak érdekében, hogy ezek az utcai lámpák megbízhatóan megvilágítsák az utat éjszaka, több fontos paramétert kell figyelembe venni, beleértve a teljesítményt, az akkumulátor kapacitását és a vezérlő stabilitását.

A töltésvezérlő és a lámpavezérlő közvetlen kapcsolatban van azzal, hogy az egész rendszer képes-e hatékonyan, stabilan és intelligensen működni. A napelemes közvilágítási rendszerek ezen paraméterei és összetevői, ha nem megfelelően vannak beállítva, befolyásolják a napelemes közvilágítási rendszer normál működését.

Például egy túl kicsi teljesítményű lámpa miatt az utcai lámpa nem világítja meg megfelelően az utat, egy túl nagy teljesítménnyel bíró lámpa pedig áramkimaradáshoz vezethet. Ha a napelem túl kicsi, nem garantálható, hogy a fényenergia időben összegyűlik és az akkumulátorban tárolódik.

Ha az akkumulátor kapacitása túl kicsi, az utcai lámpák nem biztos, hogy képesek kielégíteni az éjszakai energiaszükségletet, stb… Ezeknek a paramétereknek az alapos ismerete segíthet a hatékony és fenntartható közvilágítási rendszerek létrehozásában, amik megbízható városi világítási rendszereket biztosítanak.

Utcai világítás napelemekkel

Ma már nem tűnik lehetetlennek a közvilágítást napelemek segítségével megoldani. Egy modern, fotovoltaikus energia előállítására alkalmas napelemes kandeláber engedély nélkül üzemeltethető, beszerzési költsége pedig megtérül a település számára. Formavilága igény szerint választható, hiszen ma már többféle modell között lehet válogatni.

A LED-es lámpafej nem bocsájt ki káros sugarakat, így védi a környéken lévő rovarokat és a lakók szemeit. Nem vibrál és teljes mértékben UV kibocsátás-mentesen üzemel. A magyar fejlesztésű napelemes kandeláber akkumulátorral rendelkezik. Ha sötétedik, akkor automatikusan bekapcsol. Igény szerint mozgásérzékelővel is ellátható.

Nem kell rákötni semmiféle hálózati energiaegységre. Működtetése nem igényel plusz kiadásokat, így teljes mértékben megéri a kiépítése mellett dönteni. A lámpaoszlop védi a környezetet, hiszen energiáját teljes mértékben a napsugarakból nyeri. Nem is gondolnánk, de egyszeri feltöltéssel, akár 165 napfénymentes órán át tud működni. Élettartama meghaladja az 50 ezer üzemi órát.