Tisztítsd meg tavasszal az elméd: a megújulás 3 módja

Az első melengető napsugarak hatására mindenkit jóérzés tölt el: mosolygunk, motiváltabbak, aktívabbak leszünk. Megérint bennünket a megújulás fuvallata. Milyen módszereket alkalmazzunk, hogy megőrizzük ezt a kezdeti lelkesedést? Az EZO TV tanácsai kijelölik a helyes utat! Induljon a túra a pozitív gondolkodás ösvényén a tavaszi megújulás felé!

  1. Tavaszi nyitány! – minden értelemben!

Szellőztessünk sokat!

Engedjük be a meleget, a napsugarakat! Segít, hogy egész nap frissek legyünk. Oxigénhiányos környezetben lankad a figyelem, kevésbé fog az agy, s hajlamosabbak vagyunk a depresszív gondolatokra. Az új levegő hűvösebb lehet a szobában lévőnél, de könnyebben felmelegszik.

Lássunk, ne csak nézzünk!

Odafigyelve a körülöttünk lévő emberekre, választ kaphatunk sok kérdésünkre. Gyakran a megoldások a szemünk előtt játszódnak le. Vegyük észre az apró jeleket! Tanuljunk mások életeseményeiből! Látván embertársaink jobb vagy nehezebb életkörülményeit, kezdjük el értékelni és megbecsülni a sajátunkat! Rögtön a világ egyik legszerencsésebb emberének fogjuk érezni magunkat!

Irány a szabadba!

A téli szoba melege nélkülözhetetlen a szürke hónapok alatt. A jóidő beköszöntével cseréljük le a mamuszt túracipőre! Egyedülálló energiákkal várnak az erdők, parkok! A természetes napsugarak immunerősítő hatása a fizikumunk mellett szellemi és lelki síkon is érvényesül. Túráink során a természetre rácsodálkozva megérthetjük az élet nagyszerűségét, mely által sikerül kialakítanunk egy pozitív attitűdöt. Ez lesz a mindennapi boldogulásunk, megújulásunk záloga. A túra első lépései a legnehezebbek. De folyamatosan gyakorolva a sétálást, hamarosan a futáshoz is megkapjuk az erőt.

2. Lemondás helyett elengedés

Ahogy lakásunk, úgy életünk is megtelik az évek alatt több, felesleges kacattal. Egykoron értéknek tartottuk őket, de ma már jelentéktelennek számítanak. Válogassuk külön a becses holmitól a használaton kívüli dolgainkat, majd váljunk meg tőlük! Őrizgetvén őket nem lesz helyünk az új értékek befogadására, tárolására. Ahogy egy ház, úgy a mi memóriánk, “lelki tárhelyünk” is bővíthető, természetesen. Ez idő- és energiaigényes folyamat, mely nem megy egyik napról a másikra. Az átláthatóság és hatékonyság kedvéért foglalkozzunk azzal, amire valóban szükségünk van és előre visznek.
A lelkünket is szabadítsuk meg az értelmetlenül hajhászott álmoktól! Csak gátolnak életünk teljes megélésében. Elveszik a figyelmünket és erőnket az igazán lényeges dolgoktól. Átgondolva, belátással engedjük el őket a feladás helyett! Ha nem megy, azt jelenti, még mindig fontosak számunkra. Ez esetben kapcsoljunk rá a megvalósításukra!

Rég elfeledett veszekedéseket oldjunk fel magunkban, hogy ne mérgezzék tovább lelkünket. Így lesz hely új álmoknak, új kapcsolatoknak! 

3. Újratervezés

Rendezzük át a lakást, a szobát! Egy új környezetben friss energiák érvényesülnek, melyek cselekvésre sarkallnak. Amíg nem próbálunk ki mást, nem tudhatjuk meg, van-e jobb a jelenlegi állapotnál! Legyünk bátrak! A világ sokkal több annál, ami a szemünk előtt zajlik! Nézzünk oldalra, forduljunk hátra, tekintsünk felfelé is!

Ezzel párhuzamosan gondolatainkat is rendszerezzük; szükség esetén programozzuk át! Legyen az idei év stílusjegye az eklektikus helyett a MODERN POZITIVIZMUS! Bízzunk magunkban! Fogadjuk el a segítséget! Legyünk mi is segítőkészek! A problémák váljanak megoldandó kihívásokká; a csalódások tanulandó leckévé; a sikertelenségnek megélt események pedig lehetőségek egy jobb megoldásra!

A megújulás ismeretlen eseményeket hozhat.
Az ismeretlen ijesztő lehet.
Ha félünk, csak félig élünk…

Ezért idén a megújulás legyen izgalmas meglepetés!

A meglepetés, újdonság ereje motiváljon!

A motiváció hajtson minket előre!

Ha haladunk, élünk, s megélünk!

További tanácsokért az Ezo TV jósait ajánljuk!