Egészséges élet természetes

Az egészségünk megőrzése fontos, ám gyakran nem is egyszerű feladat. Sokszor az egészséget természetes állapotnak vesszük, és csak akkor jövünk rá, hogy ez mennyire törékeny állapot, amikor valamilyen betegség levesz a lábunkról. A szervezetünk állandó harcban áll a különböző kórokozókkal és környezeti tényezőkkel, de ebben mi a segítségére lehetünk. Ehhez nem szükséges mesterséges kemikáliákkal tömjük magunkat, hiszen a természetben mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet az egészségünk megőrzéséhez.

Nagyanyáink még ismerték azokat a gyógynövényeket, amelyek segíthetnek a különböző betegségek megelőzésében vagy éppen a leküzdésében. De gyógyszeripar fejlődésével ez a fontos tudás a háttérbe szorul, és szinte feledésbe merült. Szerencsére azonban az utóbbi években ismét nagyobb teret kaptak a természetes készítmények. A gyógynövények és a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás segítségével az egészségünk megőrzése már nem tűnik olyan lehetetlen feladatnak. Miért hatékonyabbak a gyógynövények, mint a mesterséges orvosságok?

A természetes szerek könnyebben felszívódnak, és gyorsabban jutnak el oda, ahol szükség van rájuk. Ugyanakkor nem tartalmaznak olyan mesterséges anyagokat, amelyek allergiát vagy egyéb kellemetlen reakciót váltanának ki. A mesterséges gyógyszerek viszont gyakran okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat, és a lebomlásuk sem mindig garantált, ezért hosszú ideig terhelhetik a szervezetet. Ha lehetőségünk van tehát választani a mesterséges és a természetes hatóanyagokat tartalmazó szerek között, akkor válasszuk az utóbbit!