Gyémánt helyett ezeket a drágaköveket ajánljuk!

A kristálytiszta ásványok a természet legragyogóbb kincsei. Víztisztaságuk a szellemi frissességet, józan gondolkodást, tisztánlátást segítik elő. Áttetszőségük kapcsolatot biztosít a magasabb szellemi erőkkel, de a gondolatok érthetőségét is egyértelműsíti. Véd a rossz szellemektől, és éltető energiákkal tölt fel bennünket. Közülük, csodálatos ragyogásával méltán emelkedik ki a gyémánt. Azonban közel sem ő az egyetlen csodálatos, áttetsző, illetve fehér színezetű drágakő! Nem minden arany, ami fénylik, s nem minden gyémánt, ami csillogóan ragyog. Ismerkedjünk meg pár másik, szintén csodálatos ragyogású, kristálytiszta, illetve fehér ásvánnyal, hogy az anyagiak miatt ne kelljen lemondanunk a ragyogásról!

Spinell

Bár több színben is előfordul a természetben, az ékszerészek kifejezetten kedvelik az áttetsző Spinellt. Ennek csiszolásával a gyémánthoz leginkább hasonlító drágakövet kaphatunk. Az oxidásványokon belül a spinellcsoport tagja. Gyógyerejét tekintve lazító, oldja a görcsöt, csillapítja a gyulladást. Támogatóan hat a szívizomra és segít a köszvényes állapotokban is. Érzelmileg önmagunk elfogadását, hangunk kiterjesztését támogatja.

Topáz

Viszonylag ritka drágakő. Az igazság és megbocsátás köve. Magabiztossággal ruházza fel viselőjét, mely hozzásegíti azt céljai eléréséhez. Nem utolsó sorban a pénzügyi helyzetet is javítja. Az ókor óta bányászott és alkalmazott ásvány.

Berill

Szintén előfordulnak színes változatok is. Ennek a drágakőnek a ragyogása kevsébé csillog a fent említettekéhez képest; inkább mattosan fénylik. Viszont ez növeli népszerűségét azon emberek körében, akik a titokzatosságot keresik.

Turmalin

A sokszínű ásványok sorának újabb tagja, amit szintén régóta hasznosít az emberiség. Speciális tulajdonságai színenként eltérnek. Általános tulajdonságai a harmonizálás test és lélek között; valamint a tisztánlátás támogatása.

Hegyikristály

Az istenek könnyeként is emlegetett kristály az egyik legjelentősebb a gyógyító ásvány. Az egyik legtisztább és legerősebb energiával rendelkezik a kristályok sorában. Felerősíti más ásványok hatását is. Általánosan vitalizálja és nyugtatja meg a szervezetet. Megvilágosítja az elmét, biztosítja a tiszta gondolkodást.

Holdkő

Itt is találhatunk színes példányokat is, de a legelterjedtebbek a fehré, bézs  és krémszínűek. Másik neve földpát. Kristályterápiában sebgyógyításra, nyirokkeringés fokozására hasznosítják. A nőiességgel azonosítják, mivel erős női energiák megmozgatására képes. Terhesség és szülés alkalmával is segíti a gyengébb nem tagjait.

Szelenit

Nevét a Hold görög istennőjéről Szelénről kapta ezüstösen fehér fénye miatt. Nagyon puha kristály, egyfajta gipsz, ami akár körömmel is karcolható. Méregtelenítő és segít az idegblokkok oldásában. Szellemileg is hozzájárul a dogmák elengedéséhez, az új, friss gondolatok befogadásához. Fokozza az agyi aktivitást, serkenti a tisztánlátást.

Opál

Megszilárdult kovasavgélről van szó. Több fajtája is ismert: rózsa-, tűz-, tej-, hialit és üvegopál a legkedveltebbek.Merlinitnek nevezik a zárványokkal mintázott opált. Az ókor óta ismert és alkalmazott ékszeralapanyag. Az intuíciók megértését támogatja, többek közt az álmok útján is. Serkenti a kreativitást és elősegíti a kommunikációt. A Hialit, vízopál a spirituális kapcsolatokra specializálódott. Kiegyensúlyozza a hangulatingadozásokat.

Cacholong

Általában fehér színű ásvány, melyet gyakran már az ókor óta alkalmaznak ékszerként, de az építészetben is. A család és a szerelem védelmezője. Terhesség ideje alatt különösen ajánlják a viselését.

Az áttetsztőtől a fehérig minden lehetőség adott egy-egy gyönyörű ékkő kiválasztásához. Fontos a csillogás, de olykor az adott ásvány fizikai-szellemi hozadéka fontosabb. Válogassunk bátran, ismerjünk meg minél több kristályt, hogy mindig az állapotunkhoz legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztanunk amivel mind fizikálisan mind szellemileg is a legfényesebben ragyoghatunk!