Így már nem volt akadálya az adásvételnek!

Végre rátaláltunk álmaink otthonára!

Alig vártuk már, hogy megtörténjen az ingatlan adásvétele, és hogy beköltözhessünk!

Pont annyi szobát tartalmaz ez a ház, amennyire szükségünk van, szóval mindenkinek meg lesz a saját hálószobája.

A feleségem külön kérése volt, hogy olyan házat találjunk, amiben elég tágas a konyha is, mert ő imád sütni és főzni, amihez neki kell egy nagyobb tér is.

Az is fontos szempont volt, hogy a házhoz tartozzon egy megfelelő méretű kert is, mert van egy kutyánk, aki nagyon szeret rohangálni, így számára elengedhetetlen egy nagyobb terület. A kert már csak azért is fontos, mert így nyáron majd grillpartikat is rendezhetünk, melyekre majd sok barátunkat szeretnénk meghívni.

Már azt hittük, hogy végre megtörténhet az adásvétel, de az eladó nem rendelkezett egy ehhez nélkülözhetetlen dokumentummal, így a legnagyobb sajnálatunkra várni kellett arra, hogy végbemehessen a folyamat.

Mivel már tényleg nem akartunk sokat várni, ezért úgy döntöttem, hogy segítek az eladónak megoldani a helyzetet.

Megmutattam neki egy weboldalt, amit Ti is elérhettek az e-tanusitas.eu internetes címen. Ez a weblap minden tekintetben megfelel a mai követelményeknek.

Áttekinthető, gyorsan betölt és minden fontos információ megtalálható rajta. Még az oldal külalakjára sem lehet semmilyen panasz, mert kifejezetten mutatósra sikerült.

Szerencsére a kiváló internetes platform egy kiváló szolgáltatót takar, melynek a főbb profilja az energetikai tanúsítványok kiállítása.

Az energetikai tanúsítvány ára volt a legfontosabb szempont az eladónak, de megnyugtattam, hogy ők rendkívül jó áron dolgoznak, így emiatt egy kicsit sem kell aggódnia. Mikor megmutattam neki a weboldalukon, hogy ténylegesen mennyibe is kerül ez a szolgáltatás, akkor megnyugodott.

Szépen, áttekinthetően és táblázatszerűen látható, hogy milyen esetekben milyen költségekre kell számítanunk a szolgáltatással kapcsolatban. Ez az ár attól függ, hogy lakásról vagy családi házról van-e szó, és persze az ingatlan területétől is.

Az eladó fel is vette a kapcsolatot velük, amihez csak annyit kellett tennie, hogy a weblapjukon kitöltött egy űrlapot, és azt elküldte nekik, de egyébként fel is hívhatta volna őket akár telefonon is.

Az űrlap elküldését követően hamarosan fel is hívták, ahol minden további fontos részlet tisztázásra került. Az ingatlan eladója egy kicsit tartott tőle, hogy hozzá nem fognak kiküldeni embert, mert a ház egy eléggé félreeső helyen található meg, de ez a félelem teljesen alaptalan volt, mert a szolgáltató kiváló lefedettséggel rendelkezik az országban.

A megbeszélt időpontban ki is érkezett a szakemberük, hogy elvégezze felmérést. Ez az egész nagyon gyorsan zajlott, és látszott, hogy igazán érti a dolgát. A legjobb az egészben, hogy a megkapott eredményeket azonnal el is küldte a központi irodájukba online, így a papírok kiállítása azonnal meg is kezdődött.

A dokumentumot végül egy futár hozta ki, amire 24 órát sem kellett várni. Ez a tipikus esete annak, mikor a profizmus és a gyorsaság találkozik.

Ha olyan szolgáltatót kerestek, ahol az energetikai tanúsítvány ára kedvező, és mellé még kiválóan teljesítik is a feladatukat, akkor ők azok, akikre szükségetek van.

A kapcsolatfelvételhez minden szükséges információt meg fogtok találni az internetes oldalukon.

Ha ingatlanok adásvételére készültök, akkor ne habozzatok, és bízzátok rá ezt a feladatot inkább a profikra, ahelyett, hogy felesleges nehézségekbe ütköznétek, melyek csak elhúzzák ezt az egész procedúrát. Tapasztalatból mondom, hogy messze ők jelentik a legjobb választást.