személy hitel

Mi alapján válasszunk személy hitelt?

Kis túlzással annyi személyi hitel ajánlatot tárnak elénk a bankok, ahány csillag van az égen. Nyilván jó, hogy sok lehetőség közül lehet választani, ám a bőség zavara olykor nehézséget is okozhat: mégis, mi alapján válaszunk magunknak személyi kölcsönt?

Amit személyi kölcsön felvételkor mérlegeljünk

Talán a legfontosabb mutató a THM, azaz a Teljes Hiteldíj Mutató, amelyet százalékos formában, egy évre adnak meg minden személyi kölcsönnél. Ez nem egyszerűen a kamat, mert ez egy évre vetítve megmutatja a hitelfelvétellel járó össze költséget. Minden bank személyi kölcsönének THM-je ugyanazokból az elemekből áll, így a THM-et összehasonlítva könnyebb választani a személyi hitelek közül. A THM-en kívül segít a döntésben a személyi kölcsön kalkulátor is.

 

Így működik a kalkulátor

A személyi kölcsön kalkulátor végtelenül egyszerűen, ám nagyon hatékonyan működik. Az érdeklődő megadja, hogy mekkora összeget akar felvenni, illetve azt is, hogy mennyi idő alatt szeretné visszafizetni a személyi kölcsönt. A személyi hitel kalkulátorban azt is be lehet pipálni, hogy a havi nettó jövedelmünk eléri-e a 250 ezer forintot, és akkor a kereső még inkább az igényekhez passzolóan tudja listázni a találatokat. A személyi kölcsön kalkulátor több mint tíz hitelintézet ajánlatait hasonlítja össze, biztosítva a változatosságot, hiszen a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató alapján listázza ki a preferenciáinknak megfelelő találatokat. Ezeket az ajánlatokat gondosan átvizsgálva akár jelentős összeget is meg lehet takarítani a jó választással, ráadásul időt is spórolunk, ami a mai, felgyorsult világban nem elhanyagolható szempont. Így tehát sokkal egyszerűbb egy helyen, a Hitelválasztó Portálon átnézni a bankok ajánlatait, mint egyesével megkeresni őket.