Milyen az optimális légzés?

A légzés maga az élet, a legalapvetőbb anyagcsere folyamat, mely során az oxigén felvétele és a szén-dioxid-leadása megy végbe. Az emberek nagy része azt gondolja, légzése teljesen egészséges és normális, amíg nem ütközik légzési nehézségekbe. Sajnos ez minden hiedelem ellenére nem helytálló. Ma Magyarországon az emberek 90%-ának a légzése helytelen, és mindez az egészségi állapotukra is kihatással van. A legtöbb ember hiperventillál vagy más néven túllélegzik, ami azt jelenti, hogy lényegesen több levegőt lélegzik be, mint amennyire a testnek alapvetően szüksége van. A túllégzés sok esetben bizonyul különböző betegségek alapjaként, mint például asztma, COPD, alvászavar, pánik, depresszió, szorongás stb.

A Buteyko módszer használói megtanulják, milyen módszerekkel befolyásolhatják légzésüket, hogy az újra a normális tartományba kerüljön.

Milyen is a normális légzés? Optimális légzés nyugodt, könnyed, és csak az orron keresztül történik (semmi esetben sem a szájon keresztül). Ha ez így történik, akkor javul a szövetek és szervek, azaz az egész test oxigénellátása, beleértve az agyat is.

A Buteyko online tréningsorozat egy olyan modulokból álló tréning, amelyen a résztvevők megismerik milyen a helyes és helytelen légzés, a helytelen légzés milyen egészségügyi veszélyeket rejt, és hogy milyen változást várhatnak egészségi állapotukban a helyes légzés visszaállításától.

A tréningen a módszert képzett Buteyko terapeuta oktatja. A tréning főként gyakorlati, a megfelelő elméleti háttérrel alátámasztva az érthetőség kedvéért. Mivel a tréning online, legfőbb előnye, hogy otthonról, kényelmesen vehetnek részt rajta, és az alacsony létszám az egyénre szabott programot is biztosítja, amely biztos alapot ad a gyors fejlődéshez.

Az 5 alkalmas – 5 hétig tartó élő Buteyko tréning segítségével és az otthon való kitartó gyakorlással kiemelkedő javulás érhető el az olyan panaszoknál, mint például az asztma, nehéz légzés, szorongás, pánikroham, alvászavar, horkolás, depresszió.