Milyen gyógyszerek segíthetnek a merevedési zavar kezelésében?

A szexuális betegségeket, többek között azért, mert több közülük, vagy jobban belegondolva (szinte) az összes tabutéma, többen összekeverik, összemossák. Ez a helyzet legalább néhány emberrel, akik a merevedési zavarokat (avagy az erektilis diszfunkciót vagy potencia zavarokat) és a túl hamar bekövetkező / korai magömlést vagy legalábbis az ezek fő kiváltó okait összemossák. Míg a korai magömlés okai elsősorban pszichések, a merevedési zavarok az esetek 80%-ában szervi eredetűek.

Mit kell tudni a merevedési zavarok megállapításáról?

Nagyon fontos azonban, hogy ne a testünk többi részétől külön kezeljük a merevedési zavart, mert ez nagyon fontos más betegségekre deríthet fényt: sok orvos azt javasolja, hogy a merevedési zavart ugyanolyan komolysággal és módon kell kezelni, mint más szív- és érrendszeri problémákat és anyagcsere zavarokat. Elsősorban urológus és / vagy andrológus szakorvosok segíthetnek a pontos diagnosztikában.

Többször előfordul, hogy a merevedési zavar komoly cukorbetegségre utal vagy egy komoly szívbetegséget előz meg 1-2 évvel, érelmeszesedés esetén például.

Hogyan lehet kezelni a merevedési zavart?

Az általános jó tanácsok, amelyeket könnyen lehet, hogy egész életünk során újra és újra ajánlottak nekünk, vagyis:

– ne dohányozzunk,

– figyeljünk oda a testsúlyunkra, ne legyünk túlsúlyosak vagy elhízottak,

– ne fogyasszunk drogokat és túlzott mennyiségű alkoholt,

– igyekezzünk elkerülni a túlzott mértékű stresszt és

– depressziót,

ezek mind nagy segítségek lehetnek akkor, ha valóban megfogadjuk a tanácsokat, és lelki / pszichés eredetű a merevedési zavarunk. Azonban az esetek négy ötödében nem ezek az okok a valódi okok.

Gyógyszert csak orvosi vizsgálat után

Ahogy említettük, a szakorvosi vizsgálat elengedhetetlen a merevedési zavarok során. Sokszor egyszerű szűrővizsgálatok is kimutathatják a probléma gyökerét, valódi okát. Tehát elsősorban mindenképpen hallgassunk a szakorvosunkra: természetesen teljesen más gyógyszereket kell használnunk, ha a merevedési zavarunk mögött cukorbetegség, anyagcsere-zavarok vagy éppen kezdődő érelmeszesedés áll. A gyógyszerek kapcsán tehát elsősorban az orvosoknak kell dönteniük, de ha valamilyen döntési lehetőséget kapunk, akkor mindenképp érdemes lehet szétnéznie az olyan weboldalakon, mint a kenyesvelemenyek.com.

Hogyan lehet őszinte véleményekhez jutni a témában?

A merevedési zavar nem egy olyan téma, amellyel az ember egy kedélyes péntek esti beszélgetést elkezd nagy társaságban. Sőt, sokan még a legközelebbi barátaikkal sem osztják meg az ilyen jellegű problémáikat. Vannak, méghozzá nagyon sokan, akik nem is fordulnak orvoshoz a panaszaikkal. Pedig, mint említettük, akár az életünk is múlhat ezen – ha a merevedési zavar segít például egy kardiovaszkuláris betegség diagnosztizálásában.

Azonban, akinek kell egy extra lökés vagy további információ, azoknak nagy segítség lehet olyan fórumok felkeresése és az elmerülés bennük, mint a kényesvélemények, ahol valós véleményeket talál az ember különböző témákban: az egyik a merevedési zavar.